Ugrás a tartalomhoz
jan. 08. 2010
Címkék: kritika

Fattyúk - Aranytojás

Gondolom nem kell őket bemutatni azoknak, akik folyamatosan figyelemmel követik az eseményeket. Akik mégse ismernék őket, azoknak mondanám, hogy a Fattyúk egy tatabányai duó. Tagjai Vinz(Vins Haing) és Cash. A páros neve a stílusukat fejezi ki: elég pofátlan mennyiségben, fattyús stílusban nyomják a precízen kidolgozott sorokat az arcunkba. Vinz produceri tevékenységét külön kiemelném. Egyre több mc-nek és csapatnak ír már zenéket és folyamatosan fejlődik, érdemes a myspace-én a zenéket meghallgatni. Az IKSZ|DÉÉ lp-jén is szerepel egy alappal.

Az album 15 számot tartalmaz, ebből 7 már hónapokkal az album kiadása előtt napvilágot látott. A maradék 8: intro, egy skit, egy bónusz szám - ami egyébként eMBoss remixtape-én is szerepel -, és 5 olyan dal - köztük egy-egy szóló trekk - amit még a nagyközönség semmilyen formában nem hallhatott ezelőtt. A koncepció az volt, hogy az összes eddigi zenéjük meg legyenek egy cd-n és azok jó minőségben elérhetőek legyenek. Az alapokról nagy részben Vinz gondoskodott, a maradék KillaKen, MIMA, Cashmoney és Peet kezei közül került ki.

Az album olyan igazi fattyús lett. Az elgondolkodtató tartalom és társadalomkritika kb. 80%-át az 'FTT' c. számban elintézik, ezen kívül csakis a kemény odamondós, szemtelen rappeké a szerep. Cashék elég nyersen tálalják a tatabányai körképet elénk, ezzel csak annak lehet baja aki nehezen emészti meg az önhype-olós, oltogatós mc-k szövegeit - ezek a jellemzők valószínűleg majd az időmúlásával szépen eltűnnek. A fiúk technikája, flowja teljesen rendben van, bár az összkép még nekem nem tűnik teljesen kiforrottnak. Az album teljesen rendben van, csak egy picit soknak tartom rajta a régi zenéket, amit már körülbelül "rongyosra" hallgattunk egy páran az elmúlt hónapok során és sok rím, strófa már-már szállóigévé vált.

Az album hamarosan ingyenesen elérhetővé fog válni, aztán kénye-kedve szerint mindenki letöltheti, terjesztheti. Addig is megrendelhető a fattyuk@hotmail.com e-mail címen.

süti beállítások módosítása