Ugrás a tartalomhoz
jan. 30. 2012

Lájkolnám

A Facebook csodálatos találmány. Én is használom, olvasói bázisom java AZA révén ezt nyilván tudja is - köszi még egyszer, csak 1200 oldalletöltésem volt aznap. Képeket, videókat, egymással fontos információkat lehet rajta megosztani, pl. "szomivagyok", "kenyér", "ma van a kvantumfizikusok világnapja, tedd ki te is ha az vagy, lájk, ha hazudok" "lakótársat keresek", "elveszett a kutyám", "valaki megy ma BP felé kocsival?" ecetera, de még lehet rajta a kedvenc zenészeink, filmészeink, egyéb -észeink profilját lájkolni, hogy naprakészek legyünk velük kapcsolatban. A technika diadala!

 

Idilli kép, kicsit utópisztikus. Kár, hogy a lájk státusszimbólummá vált egyes vagy kettes -észek, többnyire hip hop -észek körében és szinte követelik a lájkot. Gyakran kerül a lájk szó olyan mondatokba, ahol a lájk szót egy többnyire háromjegyű szám előzi meg és egy ható ige, aminek a legvége mindig -átok. Itt egy példa: "Ha ma éjfélig összejön 300 lájk, akkor holnap láthatjátok az új klipet." Nos, ez részben érthető, viszont a lájk sokszor olyan mondatokban is megtalálható, ahol nem is szerepel, de helyette ott az osszátok meg. Agyfaszt Idegzsábát kapok az ilyenektől.

Akit érdekel valami, valaki vagy annak a zenéje, akármije, az már lájkolta azt a valakit/valamit. Hihetetlen, hogy néhány -ész ezt nem fogja fel. Vagy az ilyesmi voltaképp egyfajta netes vagy 21. századi shout? Mi történik itt? Leszoktunk a videókról meg a különféle promóciós lehetőségekről? Ezt most így hogy?
Lájkolnám, ha egy kicsit kreatívabbak lennének az -észek és nem feltétlenül az -átok szó jutna eszembe a közösségi portálon való reklámozásról.
Lájkolnám, ha az -észek végre eszek lennének.
Lájkolnám, ha Day nem engedné meg, hogy Riddlert lájkoljam.
Lájkolnám, ha a Facebook lájkok egyszerű számok lennének ahelyett, hogy azt jeleznék: kinek a produktuma vagy személye mennyit ér és az -ész amikor csak ránéz, az jusson eszébe, hogy mekkora istenkirály.

Jézusom! Hát mennyi lájkot pazaroltam el egy szempillantás alatt? Egy, kettő... 16 azaz TIZENHAT lájkot. Tizenhetet. És eredetileg egy, de két megosztást.
Most mi lesz? Nem láthatjuk a klipet!

süti beállítások módosítása