Ugrás a tartalomhoz
feb. 23. 2010

Elgondolkodtató

www.salatamagazin.com

Ezt a honlapot gondolom nem kell senkinek sem bemutatnom aki magyar underground rappet hallgat, a legnagyobb protezsáltját, de inkább "főnökét", Fankadelit még kevesebbeknek.

Bizonyára mindenki emlékszik a Youtube-on és más felületeken történt dolgokra, ahol Fankadeli az egekig magasztalta Mr. Busta albumát, a 'Pitbull'-t és videoklipjét, az 'Én vagyok az'-t. A Night Child "kötelékében" több közreműködés is született köztük, sőt, Feri a 'Magyar földre' c. albumára is meghívta a közreműködők sorába. Ahogy Fankadeli többször is elmondta, ez az album számára rendkívül fontos, és olyan - Fanka számára - meghatározó személyek is megtisztelték őt azzal, hogy meghallgatták, mint pl. Morvai Krisztina és Vona Gábor. Magyarul, akkor most Zsolti - remélem szólíthatlak így - lett megtisztelve azzal, hogy rappelhetett Fanka albumán. Végül a barátságnak, kapcsolatnak vége szakadt különböző okokból. Busta utólag több helyen is leszögezte, nincs harag részéről Feri irányában, és úgy tudja, hogy neki sincs semmi baja. Egyszerűen azért váltak el útjaik, mert a nézeteik nagyon különböztek. Egy ideig úgy nézett ki, Fanka tartja a szavát és ignorálja Busta dolgait. Ám Feri jól átverte Zsoltit. Ma kapott is egy szép kis Saláta cikket, ahol Feri korrektségét és tisztaságát hangoztatja, és a mai kamaszok védelmének címere alatt osztja az észt a - mára - konkurens előadóknak.

Na most. Ha valaki megállapodik valamiben valakivel, esetleg megigér valamit, akkor úgy tisztességes, hogy betartja a szavát. Vagy, ahogy Zsolti elment Fankához, hogy személyesen tisztázza a problémákat vele. Fankának az sincs ínyére, hogy Busta a számára legfőbb konkurenciával, a BlooseBroavazzal illetve a ScarCity-s Pánikszobával és Harakirivel működik együtt. Az elhatárolódást próbálja megmagyarázni. Ami egyébként egy olyan szó, ami önmagában tükrözi a jelentését, de Ferinek ezzel is gondja akad. Szerintem az elhatárolódás az, hogy nem szólok bele mások dolgába, hanem inkább megtartom magamnak a véleményem. Ergo én most nem határolódok el ettől a dologtól. Nekem sem tetszik Busta zenéje, sem a Fanka által kiemelt promó, sőt... De attól még nem kell mást hátbaszúrni és mellette még másokat is szúrkálni - gondolok itt a Tibbah-ról vagy Norbáról írt dolgokra. Ez az én véleményem, de Busta fogalmazta meg legtömörebben a lényeget: elértem életem célját,főoldalon gyaláz az aki a védelmemet élvezte.

Ezzel most nem a világot próbáltam megváltani, de ez a dolog szúrja a szemem, gondoltam leírom.

süti beállítások módosítása