Ugrás a tartalomhoz
már. 26. 2010
Címkék: kritika külföld

Verbális fenyegetés, de kinek?

A Verbal Threat egy olyan rapduó, ami még a 90-es években is megállhatná a helyét. A feltételes móddal azt próbálom hangsúlyozni, hogy Kool Sphere tavaly kiadott válogatás albumán és két single-ön kívül semmit nem adtak még ki.

A formációt DJ Premier vette szárnyai alá, - és ez nem is okozhat csodát senki számára, hiszen teljesen olyan témákat ragadnak meg a rímeik, amiket pl. Guru vagy Jeru szokott - de Kool G. Rap is szerepel az egyik single-ön. Van itt minden, mint a bazárban. Hiphop, kerületi sztorizgatás, elgondolkodtató, "álszimbolista" vagy mögöttes tartalom. Néha a sokak által ismert Akkezdet Phiai-ra emlékeztet, hiszen ők is megcsinálják, anélkül, hogy arról osztanák az észt, hogy hogy kéne csinálni. Csak az album hiányzik. A várvavárt Golden Era. Időközben lehet meg fog, vagy már megváltozott a címe az albumnak.

Kool Sphere "albumáról". A lemez 13 számot tartalmaz, csak számok, egyetlen skit, egy intro, egy outro, egy interlude, se semmi sem szerepel rajta teljes értékű dalokon kívül. Közreműködőként is csak Reppond, a Verbal Threat másik tagja szerepel az albumon.
Az albumon erősen érződik helyenként, hogy célbavehették a 90-es évek raphangzásának 2006-201x-re való áttranszformálását. A dob ugyanúgy üt, mint ahogy az Premier alapjaiban szokás, a szövegek olyan precizitással kerültek tálalásra, mintha Big Daddy Kane vagy Masta Ace írta volna őket.

Mikor újra és újra meghallgatom ezt az albumot, vagy a két single-t, mindig felvillan bennem, hogy ez az album igenis, ez a beígért Golden Era - hűen a nevéhez - megválthatja a hiphopot. Remélem így is fog történni.

 

süti beállítások módosítása