Ugrás a tartalomhoz
feb. 06. 2011

Általában miért nem lehet?

Az utóbbi egy-két hétben egy nagyon összeszedett szám jött ki, legalábbis ha a ScarCity termékek eddigi összeszedettségét nézzük a szövegeik szempontjából. Talán az egész brigádból, vagy inkább az anyagaikból PKO 'Szövetsége' érdemel felmentést, ugyanis abban legalább szerepel összeszedett gondolatsor és nem csak egyszer.

Tehát, ki jött ez az új AZA szám, amit a barátnőjének/mennyasszonyának/én már nem is tudom kijének írt, mivel éppen szakítottak. Érdekes, hogy AZA a gondolatait olyan éretten és "hitelesen"(erre vissza fogok térni) szedte össze, hogy egyik korábbi számához nem tudnám hasonlítani, annak ellenére, hogy pl. egy Jóéjt szagát nagyon jól esik meghallgatni. Mintha kezdene ez a srác felnőni és észrevenni, hogy ésszel - vagy szívvel, jelenesetben mindenkinek a saját joga eldönteni, de legfőképpen AZA-nak, hogy ez honnan jött - jobb rapszöveget lehet írni.

A kérdés, ami felmerült bennem, hogy ez most az igazi, vagy csak egy hologram AZA? Vagy az a hologram, aki a Ne szarakodjon még megígérte az országnak, hogy közösülni fog a kedves barátnőinkkel - hogy durvábbat ne mondjak? Nem fogom elbulvárkodni és kertelni sem akarok: én őszintén örülök ennek a fejlődésnek, bár a számot utálom. Szerintem a szerelmes rap teljesen logikátlan és a két kifejezés, hogy szerelem és rap teljesen kizárják egymást - kivéve, ha valaki a rapbe szerelmes, ami lehet, hogy túlzás, de átvitt értelemben is lehet használni ezt, mint kifejezést(ugyebár volt már ilyenre példa egyszer-kétszer).

Tehát a lényeg az, hogy remélem, hogy sokáig így marad, hogy lesz egy érett AZA-nk, csak cserébe kapja vissza a barátnőjét, hátha kibontakozik másféle témákban is. Szerintem mindenki örülne ennek - kivételnek számítanak talán a bmx-es, csőnadrágos vasalthajú kisfiúk, akik megőrülnek egy Barbárfivérekért, Hősökért, stb. amikor fogalmuk sincs arról, hogy miről szólnak a szövegek, csak a divat diktál, ők meg lépnek.

süti beállítások módosítása