Ugrás a tartalomhoz
júl. 09. 2010

Edo G

Először is elnézést szeretnék kérni a nagy kihagyásért, de szerettem volna egy kritikát írni mielőtt újra billentyűzetet ragadnék, a végeredményt tudjátok. De nem kell aggódni, ha minden összejön, akkor újra egy külföldi mc-vel készítek interjút.
Nem szaporítom a szót, remélem nem sokaknak kell bemutatnom ezt a tehetséges - bár többnyire elfeledett - MC-t. Íme:

 

Edo G 1971-ben született a Massachusetts-i Boston-ban.
1991-ben a Da Bulldogs-szal egyesülve kiadta első albumát, a 'Life Of A Kid In The Ghetto'-t. Ezzel a lemezzel helyi sikereket értek el - helyi rádiólejátszások, fellépések, stb., - majd a 'Roxbury 02119' 1993-as kiadása után a Mercury Records felbontotta velük a szerződést.
Edo ezután 4 nagylemezt és 2 kislemezt adott ki, körbeturnézta a világot és olyan előadókkal dolgozott együtt, mint DJ Premier, KRS-One, Pete Rock, Common, Masta Ace, Sadat X, stb.
Első szólólemezén, a 'The Truth Hurts'-ön DJ Premier és Pete Rock is dolgozott. A 'Wishful Thinking' - ami egyébként méltó folytatása volt elődjének - viszont nem lett túl sikeres annak ellenére, hogy egy jó albumról van szó. Ezt az albumot követte a Pete Rock által producerált 'My Own Worst Enemy'. Ezen az albumon Masta Ace, Diamond D és Jaysaun is közreműködött.
2005-ben a La Coka Nostra-ból ismert Slaine-nel és a Kreators tagjával, Jaysaun-nal közösen elindította a Special Teamz nevű csapatot. Még ugyanebben az évben kiadásra került egy mixtape-ük 'The Mixtape' címmel, majd 2007-ben kiadták a Stereotypez c. nagylemezüket, amin Pete Rock, DJ Premier, Marco Polo, Jake One, ILL Bill alapzenék is szerepelnek. Továbbá közreműködik rajta Buckshot, Sean Price, Akrobatik, ILL Bill és Devin The Dude.
Edo G Masta Ace-szel 2009-ben készítette el közös albumát, az Arts & Entertainment-et, amin Large Professor, KRS-One, DoItAll(Lords Of The Underground) és a De La Soul tagja, Pos is közreműködik.

süti beállítások módosítása